CLOSE
Rooomdeco



Tel: 0707-290708 Mail: eva[A]evablixman.se Hemsida: evablixman.se









Ekologisk hudvård.


2016-07-02


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ekologisk hudvård. Vem vill inte ha det? Jag har som jag berättat om tidigare börjat göra mina egna hudvårdsprodukter. Vilket känns helt galet bra. :o)
Nu vet jag precis vad mina hudvårdsprodukter innehåller och varför. På bilden ovan har jag gjort några Lip Balm Mint. Jag älskar lipbalms och cerat. Och förbrukar en hel del. Så det är underbart att veta att dom inte innehåller några skadliga ämnen varken för mig eller miljön.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag fick några frågor angående mina deo, och om hur man gör dom. Så jag tänkte dela med mig av receptet som jag har använt.
 
 
 
 
Ekologisk deo
60 gram
 
24 gram Sheasmör Paradoxa
15 gram Kokosolja (eller någon annan ekologisk kallpressad olja)
13 gram Bikarbonat
  8 gram Potatismjöl
 
Väg upp sheasmör och kokosoljan och lägg i en värmetålig behållare. Låt dom sedan smälta ihop över ett vattenbad på spisen. Sheasmöret smälter vid 35-40 grader. Rör om tills det löst sig helt, ta sedan bort det från värmen. Blanda ihop bikarbonat och potatismjölet i en annan behållare. Tillsätt sedan oljeblandningen under omrörning. Rör om tills det inte finns några klumpar. Om man önskar någon doft, så kan man nu tillsätta någon eterisk olja som man tycker om. Och röra om lite till. Man kan också tillsätta naturlig e-vitamin om man önskar förlänga hållbarheten. Utan e-vitamin håller en deo minst 6 månader. Häll sedan upp krämen i en ren 60 ml. burk/dosa.
 
 
Viktigt att tänka på är att alla redskap och burkar är rena innan användning. Maxdosering för eteriska oljor är sammanlagt 1% och e-vitamin 0,2-1%.
 
 
 
 
 
 
 
Lycka till! :o)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
KRAM
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback








Copyright © Eva Blixman 2014 - 2015