CLOSE
RooomdecoTel: 0707-290708 Mail: eva[A]evablixman.se Hemsida: evablixman.se

Del 1 - efterlängtad.


2019-07-15


 
 
 
 
 
Del 1 - efterlängtad.
 
 
 
 
 
 
Vi hade precis sålt huset och köpt en ny lägenhet när jag fick syn på en liten 4-veckors valp som var precis vad jag länge drömt om 😍 långhårig, black and tan chihuahua. Där var han ❣ Det var bara inte riktigt rätt tidpunkt. 🙄
 
 
 
 
 
 
Tiden gick och jag tänkte inte så mycket på valpen, tills jag en dag fick ett meddelande från uppfödaren som undrade om jag ville köpa honom? Tusen tankar och frågor virvlade runt i huvudet.  Har vi tid? Hur blir det när vi ska renovera och flytta? Har vi någon som kan hjälpa oss att passa hundarna? (har ju Rudolph och Lillebror också, och hade det bara varit dom två så hade vi fixat det själva, vi har både flyttat och renoverat med dom tidigare utan några problem) Hur blir det med rumsrenheten? Och massa andra frågor om praktiska problem som faktiskt blir med en valp och två vuxna hundar. 🤔 Jag ville verkligen tänka igenom allt riktigt ordentligt, så jag försökte se problemen som kan (!) uppstå. Jag pratade även med uppfödaren om vad hon trodde om att sätta ihop Milou med Rudolph och Lillebror. Hon är nämligen även uppfödare till Lillebror. Det var väldigt viktigt för mig att dom skulle funka bra ihop.
 
 
I vilket fall så tänkte jag att det kan ju faktiskt vara en fördel att ta valpen medans vi fortfarande bor kvar i huset, med tanke på att det är enklare att springa ut i trädgården när vi tränar rumsrenhet. Än att vänta till senare med att ta en valp när vi bor i lägenheten. En annan anledning till mitt beslut var att Rudolph hade precis varit dålig med ryggproblem och kunde knappt gå (troligtvis hade han "bara" sträckt sig). Men med tanke på att han då skulle fylla 12 år så visste man ju inte säkert, jag var lite rädd att Lillebror kunde bli ensam hund. Och det tror jag inte hade varit bra för honom.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den 23 november flyttade våran Milou hem till oss, 11 veckor gammal. 😍 Söt som socker och väldigt go och rund. 😄
 
 
 
 
 
 
 
Men den där valplyckan eller den mysiga bebisbubblan (som jag haft med mina tidigare valpar) varade inte så länge. 😔 Små problem började dyka upp redan de första dagarna men från början trodde jag faktiskt inte att det var några problem direkt. Så här i efterhand så ser man allt väldigt tydligt och klart.. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tack för att du läser min blogg. Fortsätter med en del 2 snart, så håll utkik. 😌
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
KRAM
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Copyright © Eva Blixman 2014 - 2015