CLOSE
RooomdecoTel: 0707-290708 Mail: eva[A]evablixman.se Hemsida: evablixman.se

Del 3 - Rudolph och Lillebror blir sjuka.


2019-07-17


 
 
 
 
 
 
Del 3 - Rudolph och Lillebror blir sjuka.
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi hade precis sålt hälften av alla våra möbler i huset, så det ekade ganska tomt. Milou hade hunnit bli 6 månader och vi fortsatte att föra dagbok över Milou. Han blev fortfarande lite lös i magen en eller ett par gånger per månad. Men gick upp i vikt, var matglad och verkade inte ha ont.
 
 
 
 
 
 
 
 
14 mars - Min sambo var bokad på ett jobb i Danmark och skulle åka bort några dagar. Köksbordet var fullt av kom-ihåg lappar. Vi hade flera lösa trådar inför renoveringen och vi behövde sy ihop säcken för att allt skulle klaffa tidsmässigt. Jag såg inte alls fram emot att vara ensam med tre hundar, Milou var dålig i magen igen och kräktes vitt skum. Det hade han inte gjort tidigare.
 
 
15 mars - Natten innan sambon skulle åka blev Rudolph sjuk, han kräktes vitt skum flera ggr under natten och jag sov inte en blund. Jag var så trött att jag var gråtfärdig på morgonen. Rudolph hade ont i magen och ville varken äta eller gå ut.
16 mars - Nästa natt var det Lillebrors tur, kräktes vitt skum på natten och hade ont i magen och ingen matlust. Rudolph och Milou var bättre igen.
17 mars - Lillebror mår bätte igen.
Dom äter och är pigga, så skönt! Jag tänkte att dom hade nog bara fått i sig något olämpligt.
 
 
21 mars - Rudolph kräks vitt skum under natten i sovrummet, badrummet och i hela trädgården. Det blev ingen sömn för oss den natten heller. Han hade väldigt ont i magen. Jag ringer veterinär, dom trodde att hundarna fått i sig något olämpligt och rekommenderade skonsam kost med mindre potioner utspridda på fler måltider under dagen.
22 mars - Märker att Lillebror har ont i magen, har lite diarré och ingen matlust.
23 mars - Milou har diarré.
24 mars - Ringer veterinär igen som säger att det kan ta ett tag innan tarmarna rättar till sig, och rekommenderar att vi kan ge alla hundar Prokolin morgon och kväll i några dagar. Det ska hjälpa tarmarna i balans igen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dom blev dåliga lika plötsligt som dom blev bra igen, så mellan dessa tillfällen var det som vanligt. Jag frågade alla jag kände med hundar i området där vi bodde, om dom visste om det gick någon magsjuka bland hundarna eller om någon hört något? Men det verkade som det bara var mina hundar som hade blivit sjuka. Rudolph och Lillebror blev dåliga ungefär samtidigt varje gång, så till slut fick jag för mig att det kanske var deras mat?
 
 
27 mars - Byter vi ut deras mat till annan "batch" och vi tyckte dom blev lite bättre, maten luktade dessutom annorlunda och godare (om nu hundmat kan lukta gott). Så kanske var vi på rätt spår?
 
 
Men det tog bara 2-3 dagar så var dom dåliga igen. 😔 Under hela tiden tyckte jag även att både Rudolph och Lillebror luktade ganska illa.
 
 
2 april - Hade en bokad veterinärstid till Rudolph, det var han som var värst drabbad. Men han är också äldst. Massor av prover togs och allt såg bra ut, förutom att han hade en något förhöjd sänka. Han låg på 20. Och 10 är normalt. Veterinären trodde - att Rudolph drabbats av magtarminflammation (gastroenterit) som gått i skov. Och att dom andra hundarna drabbats av samma sak. Att dom kan ha ätit något opassande eller smittats av en virusinfektion från en annan hund. Gastroenterit kan uppvisa symtom som kräkning och/eller diarré, beroende vilken del av magtarmsystemet som drabbats. Vi fick med oss en medicin till Rudolph som heter Sucralan som skulle göra att han inte kräks så mycket. Sen skulle vi även lämna in avföringsprover som skulle skickas på analys.
 
 
Medans vi väntar på provsvaren fortsätter det ungefär på samma sätt, Rudolph blev lite bättre av Sucralan. Men Lillebror har ont i magen och ingen matlust på mornarna.
 
 
 
 
 
 
 
 
Den 10 april åkte vi till lägenheten, (jag hade längtat till den här dagen då vi äntligen skulle få se vår lägenhet som vi köpte i september) 😍 det hade blivit dags för besiktning och för stenhuggeriet att komma och mäta bänkarna till köket. Nu var det inte lång tid kvar till tillträdet 25 april, då skulle vi börja renovera lägenheten. Slipa och måla alla golv plus golvlister, måla väggar i hela lägenheten, byta kök m.m. och sen flytta in. Men hur skulle vi orka?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tack för att du orkar läsa. Fortsättning med provsvar m.m. kommer snart i del 4. 😌
 
 
 
Om ni vill läsa del 1 finns den här: Del 1 - efterlängtad.
Och del 2 här: Del 2 - valplyckan?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
KRAM
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Copyright © Eva Blixman 2014 - 2015